“POSAVINA PJEVA I PLAČE” – premijerno izvođenje glazbeno-scenskog programa u Torinu

IT

“POSAVINA PJEVA I PLAČE” – je glazbeno-scenska predstava osmišljena na bazi istoimenog sveučilišnog istraživanja Profesora Guide Raschieri i njegovih suradnika, koji su predstavili svoj projekt i u tiskanom izdanju u dva dijela, na talijanskom jeziku

– La Posavina canta e piange –

uz koje su priloženi i 3 DVD uratka s iznimno bogatim sadržajem. Cijeli materijal jako lijepo opisuje kulturno-umjetničko bogatstvo, povijesne i zemljopisne vrijednosti hrvatskog naroda u Posavini.

Naše kulturno-umjetničko društvo je imalo veliku čast da bude pozvano, da prikaže kako u stvarnosti izgledaju predivni posavski običaji, pjesme i plesovi. U suradnji s vrijednim profesorom smo premijerno izveli, u nedjelju 17 rujna, bogati program koji je sažetak cijelog projekta. Predstava je održana u crkvenoj dvorani u mjestu Riva presso Chieri, u Italiji.

No naš posao ne završava ovdje. Predstava će biti i dalje izvođena u cilju da što vjerodostojnije, ponosno pokažemo svijetu kako naša Posavina živi, pati i pjeva u domovini i inozemstvu, kod kuće i u progonstvu!

I ovim putem zahvaljujemo svima koji su nas podržali u ovom projektu i pozivamo sve Posavljake i prijatelje Posavine, ako smatrate da bi se ovaj projekt trebao dalje razvijati i prenijeti i na naše prostore i spremni ste pomoći, kontaktirajte nas pa ćemo vas uputiti na koji način možemo skupa učiniti da naša voljena Posavina zaživi i predstavi se diljem Europe i svijeta.

U nastavku možete vidjeti nekoliko slika s našeg putovanja, posjete Torinu i same predstave.

HVALA VAM ŠTO VOLITE SVOJE

HKUD Ticino

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s